KT3 A3451 KT3 A3451

Dobbel seier holder liv i EM-drømmen for U21-landslaget:

— En gjeng med enorm vilje!

Scroll

Gutta på U21-landslaget lar seg ikke stoppe av pandemi og avlyste kamper. Drømmen om Europa står på spill. Og de vet de må prestere sitt aller beste for drakta med flagget på brystet.

«Du får ingen bedre treningsmulighet enn i dag. Bruk den!»

Det runger mellom tribunene på Marienlyst stadion i Drammen. Det har vært et tøft år for norsk fotball, og den rykende ferske U21-troppen har på ingen måte vært bortskjemt med gode kamp- og treningsmuligheter. Snarere tvert imot. Men en av spillerne som virkelig har satt fart de to siste kampene, er den rykende ferske Rosenborg-spissen Noah Holm.

– Det er alltid utrolig gøy å score for Norge! Å spille med flagget på brystet – og vinne – er den beste følelsen i hele verden.

20-åringen har gått gradene hos Norges Fotballforbund og Equinor landslagsskolen. Tidligere har han spilt på toppnivå i Portugal, men nylig ble talentet signert av trøndernes store stolthet. Nå skal Holm gjøre alt han kan for å sikre sluttspill i Europamesterskapet for U21-troppen.

KT3 A3451

Imponerte i EM-kvaliken

Europamesterskapet spilles i Georgia og Romania i 2023. I løpet av høsten skal de norske gutta spille seks kamper i EM-kvalifiseringen. Dette er de første kampene for denne U21-generasjonen, der spillerne født samme år som Erling Braut Haaland (2000) er de eldste, og supertalentet Andreas Schjelderup på 17 år er den klart yngste – og den yngste U21-landslagsspilleren på syv år. En god og balansert tropp, mener landslagstreneren.

Det splitter nye U21-landslaget hadde knapt fått prøvd seg i kamp på nesten ett år. Likevel ble kampen mot Østerrike hjemme på Marienlyst en perfekt åpning på EM-kvaliken: Da dommeren blåste for siste gang stod det 3-1 til Norge. Og det til tross for at Østerrike kom inn i kampen med fire treningskamper i beina.

For å se filmen må du endre samtykket ditt til å akseptere cookies for "Markedsføring".

– Vi er en velbalansert og variert tropp. Vi har store og sterke spillere, så vel som små, kjappe og tekniske. Noen er unge og sultne, andre er mer erfarne. Det er en fin miks, som allerede har bevist at de klarer å jobbe sammen på imponerende vis, sier landslagstrener Leif Gunnar Smerud.

Han er både tidligere fotballspiller og utdannet psykolog, og vet godt hva som kreves fysisk og mentalt for å hevde seg på gressmatta.

– Vi har fått en kjempestart, rett og slett. Dårligere betingelser på forhånd gjør at vi må ta fightene litt ekstra og alle må heve seg. At vi kjemper oss til seier mot et lag som Østerrike, vitner om at hodet er på rett sted, fortsetter Smerud.
KT3 A3263

Knuste Estland, og sikter mot EM-gull

Også i kamp to mot Estland, smalt det kjapt fra det norske laget. Det hele ble avgjort med tre mål på 12 minutter. Da klokken passerte 90 minutter, satte Norge punktum med en nydelig 5-0-scoring. Med det sikret de seg med det seks viktige poeng på to kamper.

– Laget har en sinnssyk moral og enorm vilje. De har en evne til å gi juling når det trengs, sier treneren.

– Nå gjelder det å kjøre på videre, ikke gjemme seg og beholde selvtilliten. Vi har en tøff gruppe og mange spennende kamper foran oss, fortsetter Smerud.

I neste landslagsperiode, om en måned, møter Norge Kroatia og Estland i gruppespillet. Landslaget får ikke mye mer tid til å trene da heller. Stjerneskuddet Noah Holm er imidlertid ikke bekymret.

– Det er gull verdt at vi har så sterke hoder i laget, som hjelper hverandre opp og tar tak når det går dårlig. Det viser at vi som lag har kommet veldig langt på de få treningstimene vi har hatt sammen. Fremover skal vi fortsette å bygge enda bedre relasjoner – men det harde arbeidet som ligger hardt arbeid i bunn, er gull verdt, sier Holm.

Hvem vinner EM?

– Det gjør vi!

For å se filmen må du endre samtykket ditt til å akseptere cookies for "Markedsføring".

Dette er Morgendagens helter:

Equinor er stolt sponsor av framtidens idrettshelter gjennom talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter.

Her samarbeider Equinor med noen av de største forbundene i Norge for å løfte fram og utvikle nye idrettstalenter.

Vi vet at det kreves en enorm innsats for å lykkes, og derfor vil vi bidra til å gi de unge utøverne muligheten til å ha fullt fokus på den innsatsen og arbeidet som kreves for å oppnå enestående resultater.

Les mer om Morgendagens helter her