IMG 7944 1 1360x907 IMG 7944 1 1360x907

Teknisk museum inviterer til Mattekrydder

Scroll

Teknisk museum inviterer til en forrykende familiedag i samarbeid med Equinor Morgendagens helter. Løs vriene mattenøtter og bli med på spennende eksperimenter med flammer, røyk og høye smell!

– 13. juli inviterer vi til «Mattekrydder» på Teknisk museum. Det blir en spennende dag med mye moro på programmet. Tema for dagen er matematikk, og vi får blant annet besøk av fremadstormende matematikere, i tillegg til en verdensrekordholder i hukommelse, sier Frode Meinich, direktør ved Teknisk museum.

Denne dagen vil du kunne møte flere av deltakerne som i sommer deltar i Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO). Konkurransen avholdes for aller første gang i Oslo, og foregår mellom 6. og 16. juli. Mer enn hundre land deltar i den storstilte mattekampen.

Museet vil være åpent for alle denne dagen. Familiebillettene (2 voksne og 4 barn) har imidlertid en rabattert pris, og Equinor Morgendagens helter er stolt sponsor av arrangementet.

– De første 500 solgte familiebillettene får en rabatt på kr 140 denne dagen, sier Meinich.
Liv Og Doed Teknisk Museum 2021 Lars Opstad 1076 Sml
SPENNENDE TEMADAG: Matematikk står på timeplanen når Teknisk museum og Equinor inviterer til "Mattekrydder" 13. juli. Foto: Lars Opstad/Teknisk Museum

Møt en verdensstjerne

Har du hørt om Ole Kåre Risa? Mannen fra Sandefjord begynte å trene hukommelsen aktivt i 2008, og vant i 2015 VM-sølv i øvelsen 1 times kortstokk. Der slo han den gamle verdensrekorden ved å huske rekkefølgen på alle kortene i over 28 kortstokker! Risa har en rekke gode og effektive teknikker han gjerne lærer bort.

I tillegg til Risa, vil du også kunne treffe Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som har tatt en rekke VM-gull i skisporet.

Dagens program består av følgende:

10.00 - 15.00: Mattetorg. Bli med og løse ulike mattenøtter og logiske oppgaver med oss!

11.00, 12.30, 14.00 og 15.00: Husk bedre med Ola Kåre Risa! Bli med på spektakulært show med mannen som ble den første i verden til å huske mer enn 1000 binære tall på fem minutter.

13.00 og 14.30: Vitenshow 

Lekende læring gjennom flammer, røyk, høye smell og spennende eksperimenter. Kanskje du blir truffet av en røyk-kanon? Showet passer for alle. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte utenfor auditoriet, ned trappa ved kaféen. Obs! Forestillingen foregår på engelsk.