FLL pokaler foto Einar Aslaksen 2 56 FLL pokaler foto Einar Aslaksen 2 56

Følg den elleville finalen i FIRST® LEGO® League

Scroll

Denne helgen kjemper 49 lag om den gjeve seieren i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse, FIRST® LEGO® League. Følg streamen her!

Denne høsten har mer enn 14.000 deltagere, fordelt på 900 lag, fått bryne seg på vitenskap og forskning på en annerledes måte – og konkurrere med egenprogrammerte roboter! Årets oppdrag er «Superpowered», som handler om å forbedre produksjon, fordeling, lagring og forbruk av energi. Den 3. desember er det duket for den store finalen på Fornebu, hvor kun de 49 beste lagene står igjen.

Programleder for dagen er Annika Momrak, og sammen med Per Kristian (PK) Grytdal og Agnete Huseby, bedre kjent som Agnetesh, skal hun lede oss igjennom dagen.

Se finalen her. Sendingen starter lørdag 3. desember kl. 09.00

Program:

09.00 Åpningsseremoni

10.00 FIRST® LEGO® League Explore presentasjonene starter

10.00 FIRST® LEGO® League Challenge-presentasjoner og robotkamper starter

16.00 Avslutningsseremoni FIRST® LEGO® League Challenge

Ca kl. 17.15 Årets Champion vinner kåres

Dette er FIRST® LEGO® League

FIRST® LEGO® League er verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse som dyrker fram nysgjerrige, nyskapende, kreative unge mennesker som tør å tenke utenfor boksen.

I en verden med store utfordringer trenger vi — kanskje mer enn noensinne — kloke hoder som tør å tenke smart, stort og nytt om framtiden. Mange av framtidens aller viktigste helter vil derfor være ingeniører og teknologer.

Equinor og FIRST Scandinavia har jobbet i mange år for at FIRST® LEGO® League skal være en konkurranse der barn og unge skal få lov til å bryne seg på morsomme utfordringer innen teknologiens verden. Vårt motto er at du lærer så lenge du leker. Håpet er at ungdom skal se hvor gøy realfag kan være — så de en gang i framtiden kanskje velger å ta høyere utdanning innenfor realfag. Og blir morgendagens ingeniører, teknologer og forskere.

Deltakerene i den skandinaviske finalen er 10 – 16 år. Konkurransen arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av Equinor Morgendagens helter.