Julie topp Julie topp

Stortalentet klar for EM i Tsjekkia

Scroll

I 2019 ble hun kårets til Årets fotballtalent av Equinors Morgendagens helter. Nå er Julie Aune Jorde klar for EM, sammen med resten av J19-landslaget.

– EM blir ekstremt gøy å delta i. Det er noe vi har hatt som mål i hele år. Som lag har vi vært dedikert og målrettet, sier 18-åringen, som har rollen som kaptein på J19-landslaget

Supertalent. Selvdreven. Strategisk. Lovordene om Julie Aune Jorde (18) er mange. Den defensive midtbanespilleren fra Lyn Fotballklubb har, tross sin unge alder, allerede rukket å bli landskjent for sine fotballferdigheter.

For Julie er fotball mer enn bare en sport. Og det har det aldri vært tvil om hva hun vil videre i livet. Det er fotball hun vil drive med – og leve av.

Julie AJ 1
– Fotball har alltid vært det morsomste jeg vet. Grunnen til at jeg har blitt god som jeg er, kommer nok av at jeg har vært veldig dedikert og trent mye hele veien. Jeg har drevet mye med egentrening, men også hatt en del hospitering hos eldre lag, og spilt mye med gutter i klubb. I tillegg har fotball alltid vært førsteprioritet i livet mitt, og gått foran alt annet.
Julie Aune Jorde

Morgendagens fotballhelt

Morgendagens helter er Equinors sponsor- og talentutviklingsprogram. Unge mennesker med en sterk indre motivasjon, som legger ned maksimalt med innsats for å få til noe ekstraordinært, kan få støtte og oppfølging — enten det er i klasserommet, på en idrettsarena eller på en scene. 

Equinor samarbeider med Norges Fotballforbund og er hovedsamarbeidspartner for talentutvikling innenfor aldersbestemte fotballandslag fra 15-23 år som også inkluderer landslagsskole og talentleir.

I kåringen av årets fotballtalent ser juryen både på fotballferdigheter, så vel som holdninger, verdier og lederkvaliteter og dedikasjon til sporten.

For å se filmen må du endre samtykket ditt til å akseptere cookies for "Markedsføring".

Tidligere landslagskaptein Brede Hangeland, delte ut den gjeve prisen til Julie i 2019. Den gangen uttalte han at Julie var en av kandidatene med størst potensiale for å nå toppen. Mye tyder på at han fikk rett.

– Hva er suksessoppskriften?

– Jeg mener det er veldig viktig å oppleve å bli sett, og å ha tillit hos andre. Eksempelvis hadde jeg min første ordentlige sesong i toppserien i 2021, en sesong hvor jeg følte jeg fikk stor tillit fra trenerteamet og lagkameratene mine. Som ung spiller har nok dette vært helt avgjørende for meg.

– Det er lov å være litt ego
Julie Aune Jorde

Tør å pushe grenser

Selvtillit, og tro på det man gjør, er også viktig for å utvikle seg i riktig retning, mener fotballkometen, som til daglig spiller på A-laget til Lyn.

– Når man har selvtillit, tør man å gjøre nye ting og «pushe grenser». Det er mange som driver med fotball, og «nåløyet» er trangt. Det å tørre å være litt egoistisk og sta innimellom, tror jeg er veldig viktig for at man skal nå toppen, sier hun.

Det er først og fremst prestasjoner i klubben som har vært fokuset til Julie på veien mot toppen. Og slik skal hun fortsette, som toppseriespiller for Lyn. Det er tross alt i klubben den største utviklingen skjer, mener hun.

Julie9

– Å spille på landslag har alltid vært en drøm for meg. Å være en del av J19-landslaget, er en god indikasjon på at det jeg har gjort så langt har vært riktig, og gitt resultater, sier fotballkometen, og fortsetter:

– Det er en ære å ha kapteinsrollen på et lag som har så store ambisjoner. Nå gleder vi oss til EM i Tsjekkia.