Koding2 Innlandet sml Koding2 Innlandet sml

Morgendagens helter best på omstilling i 2021

Scroll

Equinor og Morgendagens helters realfagssatsning Kodekraft vant prisen for Årets Omstilling under Sponsor- og Eventprisen. – Sterkt, mener juryen.

I et år fylt av utfordringer og pandemi, har vi som samfunn på kort tid blitt tvunget til å finne nye og gode – ofte digitale – løsninger på hverdagens problemer. I lys av dette ønsker Sponsor- og Eventforeningen i Norge å hedre det selskapet, organisasjonen eller institusjonen som har vist stor evne til omstilling for å styrke sin markedsposisjon, med innovasjon og fremsyn som fokus. Prisen for Årets Omstilling tildeles de som tør å utfordre det etablerte, og som evner å tenke utenfor boksen, og på onsdag 16. juni ble det klart at Equinor og realfagsssatsningen Kodekraft er tidenes første vinner.

Dette er Kodekraft

Equinor Morgendagens helter vinner prisen for sin realfagssatsning Kodekraft, som er et inspirerende og kreativt undervisningsprogram som lar ungdom utfolde seg i teknologiens univers gjennom praktisk programmering. Programmet er utviklet av ti regionale vitensentre i samarbeid med Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, der satsing på realfag står sentralt. Målet er å skape programmeringsforståelse og realfagsglede blant landets niende og tiendeklassinger – så de en gang i framtiden kanskje velger å ta høyere utdanning innenfor realfag.

Koding4 Innlandet sml
FRAMTIDENS KODERE: Når unge lærer å kode, får de trening i å se alle de små delene som må settes sammen for at noe skal skje. De lærer å tenke analytisk og innovativt – som er nyttig for framtiden. Foto: Vitensentrene

– Viktig budskap

I sin begrunnelse for pristildelingen påpeker juryen blant annet at selv om Vitensentrene som alt annet stengte under pandemien, klarte man med Kodekraft-kampanjen å kaste seg rundt og likevel nå målgruppen med et viktig budskap:

«3x Sterk! Equinor er en sterk aktør som viser en sterk omstilling som treffer sterkt. En rask og kreativ omstilling for å få ut et viktig budskap til målgruppen og bidra til å øke kunnskap rundt programmering. Equinors kommunikasjonskonsept, Morgendagens helter, har som mål å stimulere realfagsinteressen i Norge. Idretts- og kultursponsoratene brukes til å gi oppmerksomhet rundt dette, mens sponsingen av Vitensentrene er det som gir konseptet relevant innhold. Vitensentrene stengte som alt annet, men man fikk til en rask og kreativ omstilling for å få ut et viktig budskap til målgruppen og bidra til å øke kunnskap rundt programmering. Juryen roser en godt løst kampanje og gode resultater»

Kunnskap om kode gir uendelige muligheter! Les mer om Kodekraft her

Halvparten av elevene

Å delta i læringsprogrammet Kodekraft er helt gratis. Innholdet er spesielt utviklet med hensyn til læreplanene for 9. og 10. trinn, med både koding og energikilder som tematikk. Selve undervisningen foregår digitalt gjennom videosamtale, web og programmet Makecode Arcade, og elevene deltar enten fra klasserommet eller hjemmeskole. Dette har sikret at elever over hele Norge har kunne delta i undervisningen, selv i perioder der skoledagene endret seg fra uke til uke.

Når skoleåret 2020/2021 rundes av, og vi går inn i sommerferien, har over halvparten av Norges niende og tiendeklassinger deltatt på Kodekraft.

— Vi er et samfunn i stor omstilling - og grunnleggende kjennskap til koding vil være essensielt når dagens elever i framtiden skal finne løsninger på kjente og ukjente problemer. De som velger å jobbe i teknologiyrker, er de som fremover vil definere de løsningene, produktene og tjenestene som vi alle skal bruke og nyte godt av. Det å legge til rette for og sørge for at den yngre generasjonen får høy kompetanse innenfor områdene teknologi og programmering er derfor noe av det viktigste vi kan bidra med, sier Anniken Haugen Jebsen som er merkevaresjef i Equinor.

Et selskap i endring

At Equinor og Morgendagens helter får pris for Årets Omstilling for Kodekraft, skjer i en tid da det tradisjonsrike selskapet står overfor store endringer også i sin forretningsstrategi og organisasjon.

Konsernsjef Anders Opedal har siden han tok over i november i 2020, signalisert en ny retning for Equinor og satt ambisjoner om at selskapet skal ta en ledende rolle i det grønne skiftet.

Og hvis Equinor skal få til dette, er selskapet helt avhengig av den typen kompetanse som nettopp Kodekraft vil inspirere ungdom til å fordype seg i. For sterk kompetanse innen digitalisering - herunder programmering, maskinlæring og avansert datateknologi - er en av forutsetningene for å skulle kunne fortsette å være et relevant og verdifullt selskap også i framtida, ifølge Opedal

Hvorfor er koderne framtidens helter? Les mer om Kodekraft her