Iom mattelandslaget vitenfabrikken mattestykke Iom mattelandslaget vitenfabrikken mattestykke

Vi følger matematikkolympiaden:

Møt framtidens matematikere

Scroll

Sommerens store høydepunkt for alle matteinteresserte nærmer seg. Følg reporter Torgeir Aambø (25) og det norske lagets reise gjennom matematikkolympiaden.

Det er duket for en skikkelig realfagsfest når de beste mattetalentene fra hele verden skal kjempe om det gjeve gullet i den internasjonale matematikkolympiaden, som går av stabelen i Oslo 6. juli. Norge er som vanlig representert, og på sidelinjen står Equinor og NTNUs reporter Torgeir Aambø for å gi deg alle detaljene fra mesterskapet.

– Målet mitt er å øke matteinteressen i samfunnet. Det er ikke bare en enkel oppgave.
Torgeir Aambø

Er du spent på hva som rører seg under matematikkolympiaden? Torgeir gir deg høydepunktene her.

– Hva skal du gjøre under IMO i sommer?

– Jeg skal følge de norske deltagerne, og prøve å formidle det matematiske miljøet rundt konkurransen. Jeg ønsker å vise at mattetalentene er helt vanlige unge mennesker, og at matematikk er en like naturlig interesse og et like naturlig karrierevalg som alle andre fagfelt. Alt dette dokumenteres på diverse av Equinor og NTNUs sosiale medier. Jeg gleder meg!

– Hva er det som fascinerer deg med matematikk?

– De utrolig mange dype, langtrekkende mønstrene. I ulike deler av matematikken, som man tenker ikke har noen naturlig sammenheng, finner man plutselig en eller annen likhet som tilsynelatende hopper ut av det blå. Å studere disse rare sammenhengene og prøve å finne ut hvorfor de er der synes jeg er utrolig spennende.

– Hva gleder du deg mest til med IMO?

– Uten tvil å treffe framtidens matematikere. I tillegg gleder jeg meg til å prøve å vise at matematikk har et interessant, gøy og engasjerende fagmiljø, og at matte ikke bare handler om to streker under svaret og professorer som skriver på slitne kritt-tavler. Det at det er en hel uke dedikert til en matematikk-konkurranse i Oslo er en veldig god mulighet for å vise frem viktigheten av matematikk i samfunnet.

Har du sett disse oppgavene i bybildet? Svaret finner du her

Equinor MDH IMO Adshels utregning