Imo3 Imo3

Klare for storstilt konkurranse på hjemmebane:

Bli kjent med Norges mattelandslag

Scroll

De er blant verdens skarpeste mattehoder. I juli skal de konkurrere mot verdenseliten i den internasjonale matematikkolympiaden som avholdes i Oslo. Bli kjent med Norges mattelandslag.

Matematikkolympiaden (IMO) er en internasjonal konkurranse for dem under 20 år. Norge har vært representert helt siden 1984. Olympiadens hovedmål er å gi dyktige elever noe å strekke seg etter.

I år er det Norges – og Oslos – tur til å arrangere den internasjonale matematikkolympiaden. I over 30 år har Equinor støttet unge talenter for at de skal kunne oppnå drømmene sine. Equinor og Morgendagens helter støtter flere kunnskapskonkurranser og prosjekter som oppfordrer til kreativ tenkning og problemløsning. Den internasjonale matematikkolympiaden er nettopp et slikt arrangement.

Andreas Notøy

Alder: 18 år.

Skole: Sandefjord videregående skole.

Matematikkbragder: Har deltatt i Abelkonkurransen tre ganger. Tok andreplass i 2021, og stakk av med seieren i 2022. Representerer Norge i den internasjonale matematikkolympiaden for tredje gang.

Nivå i matte: Følger matematikkundervisning ved NTNU.

Digger matematikk fordi: Det er kreativt og utfordrende. Og så er det et veldig godt miljø innen konkurransematte.

Drømmeyrke: Ingeniør.

David Eikeland

Alder: 16 år.

Skole: Sandnes videregående skole.

Matematikkbragder: Har deltatt i finalen i Abelkonkurransen tre ganger. Representerer Norge i den internasjonale matematikkolympiaden for andre gang.

Nivå i matte: Går på realfagsskole og følger eget løp i matematikk.

Digger matematikk fordi: Det er spennende å løse kompliserte oppgaver, og motiverende å finne fram til rett svar.

Drømmeyrke: Ingeniør, lærer, professor.

James Jia

Alder: 18 år.

Skole: Blindern videregående skole.

Matematikkbragder: Har deltatt i Abelkonkurransen to ganger. Representerer Norge i den internasjonale matematikkolympiaden for første gang.

Nivå i matte: Begynner med matematikkundervisning ved Universitetet i Oslo til høsten, ved siden av å fullføre det siste året på videregående.

Digger matematikk fordi: Matematikk er et vakkert og elegant språk. Og så er det et veldig godt miljø innen konkurransematte.

Drømmeyrke: Ingeniør.

Noah Hessen Bjerke

Alder: 18 år.

Skole: Nydalen videregående skole.

Matematikkbragder: Har kommet til finalen i Abelkonkurransen tre år på rad, og tok andreplassen i 2022. Representerer Norge i den internasjonale matematikkolympiaden for andre gang.

Nivå i matte: Følger matematikkundervisning ved Universitetet i Oslo.

Digger matematikk fordi: Problemstillinger som virker uryddige og kompliserte kan brytes ned ganske lett.

Drømmeyrke: Ingeniør.

Maxim Scherbakov

Alder: 19 år.

Skole: Blindern videregående skole.

Matematikkbragder: Tok tredjeplass i årets Abelkonkurranse. Deltar i den internasjonale matematikkolympiaden for andre gang.

Nivå i matte: Følger matematikkundervisning ved Universitetet i Oslo.

Digger matematikk fordi: Jeg synes matte er kjempegøy. Og så er matematikkmiljøet superbra! Jeg har fått flere gode venner gjennom matte.

Drømmeyrke: Matematiker.

Oliver Ruden

Alder: 19 år.

Skole: Blindern videregående skole.

Matematikkbragder: Har deltatt i finalen i Abelkonkurransen tre ganger. Representerer Norge i den internasjonale matematikkolympiaden for første gang.

Nivå i matte: Følger matematikkundervisning ved Universitetet i Oslo.

Digger matematikk fordi: Det er logisk og kreativt på samme tid. Liker godt å løse kompliserte oppgaver, som krever at jeg må gruble og tenke for å komme fram til fasitsvaret.

Drømmeyrke: Et yrke der jeg får bruk for matematikk. Kanskje ingeniør.