SML Equinor MDH Inspiria Oljeplatform Lego photo Einar Aslaksen 50 web SML Equinor MDH Inspiria Oljeplatform Lego photo Einar Aslaksen 50 web

Bygg framtiden i LEGO!

Scroll

Hva med en skole til havs? Eller kanskje en vindmølleplattform? Hjelp oss å finne ut hva vi kan bruke pensjonerte oljeplattformer til.

Gamle oljeplattformer har tidligere blitt dumpet når de blir for gamle og settes ut av drift. I nyere tid, og av miljøhensyn, er planen å utnytte «pensjonerte» plattformer best mulig. Men hvordan skal vi få til det? Fra 1. oktober til 13. november inviteres barn og unge i hele Norge til å komme opp med gode ideer for Framtidens plattformer og presentere dem i LEGO.

Se oversikt over aktiviteter på vitensentrene nederst i artikkelen.

Bygger om vitensentrene

Equinor Morgendagens helter og regionale vitensentre over hele landet inviterer nå til kreativ LEGO-bygging, for å vise hvordan plattformene kan benyttes i framtiden. Hvordan kan plattformene løse framtidens utfordringer? Kan plattformene bli til skoler, fotosyntese-drivhus eller plastoppsamlere? Her finnes ingen begrensninger.

Sveip for å se de flotte LEGO-kreasjonene som bygges rundt om i Norge, og la deg inspirere:

M Equinor MDH Inspiria Oljeplatform Lego photo Einar Aslaksen 304 CT 1
Trondheim plattform IMG 0086 min
Inspiria plattform IMG 2041 min
Inspiria plattformer IMG 3834 min
Trondheim plattform DSCF2191 min
Jarmuseet plattform IMG 0444 min
Jarmuseet plattform IMG 0463 min
Jarmuseet plattform IMG 0525 min
Nordnorsk plattform IMG 20221016 123519 min
Jarmusset platftform IMG 0530 min
Inspiria plattform IMG 1185 min
Tronheim plattform IMG 0084 min
Vilvite plattform Kasper Aasen Energi Til Maanen min
Vi håper barn og unge skal finne fram kreativiteten i seg og at de kan bidra med nytenkning i forhold til dagens utfordringer med framtidens plattformer!
Helene Klæbo Møllersen, ved Vitensenter Nordland i Mo i Rana.

– Akkurat nå holder vi på å lage et stort rom der gjestene våre kan utfolde seg. Her vil barn og unge, som jo er morgendagens helter, kunne bygge framtidens plattformer. Vi har malt vegger, satt opp bord, og satt opp plater som gjør det mulig å bygge LEGO også på veggene, sier Helene Klæbo Møllersen, ved Vitensenter Nordland i Mo i Rana.

Også ved VilVite i Bergen er de full sving med forberedelser til det spennende prosjektet.

– Jeg er veldig spent på hva kreative unge vil foreslå som løsninger på framtidens plattformer! Blir det et stort opplevelsesland ute på fjorden, eller kan plattformen gjenbrukes som boligblokk? Dette LEGO-oppdraget handler om enda mer enn å bruke fantasien sin – kanskje store og små vil reflektere litt rundt gjenbruk samtidig, sier Anne Tove Koldal engasjert.

For å se filmen må du endre samtykket ditt til å akseptere cookies for "Markedsføring".

Håper på fulle hus

Det eneste kravet er at plattformene må være selvforsynte på energi. Vi snakker tross alt om «Framtidens plattformer». Aktiviteten er for skoler og fritidspublikum, og arrangørene håper på fulle hus!

– Vi håper dette vil engasjere mange barn. Erfaringsmessig treffer vi veldig med LEGO. I høstferien har vi gratis eller rabattert inngang for alle barn, og håper mange tar turen, avslutter Thea Moen, sponsorsjef i Equinor.

Hvor

Når

Slik kommer du deg dit

Vitensenter, Trondheim

8. okt – 19.nov

Kart

VilVite, Bergen

1.okt – 6. nov

Kart

Nordnorsk vitensenter

3. okt – 15. nov

Kart

Inspira science centre, Sarpsborg

1.okt – 13.nov

Kart

Vitensenter Innlandet

8. okt – 12. nov

Kart

Vitenfabrikken, Sandnes

4. okt – 20. nov

Kart

Norsk Teknisk Museum, Oslo

24. okt – 13.nov

Kart

Vitensenter, Nordland

12.okt – 13.nov

Kart