Topp mdh vinner Topp mdh vinner

Equinor støtter Morgendagens helter:

Dette er Morgendagens helter

Scroll

Kanskje mer enn noen gang trenger vi mennesker som legger ned innsats og som tør å tenke stort og nytt. Som tør å drømme, som aldri gir seg. Slik at de i framtiden kan gå foran, inspirere oss andre og utrette ting vi ikke trodde var mulig. Dette er Morgendagens helter.

Det finnes mye det er verdt å heie på: Perfekte scoringer som avgjør viktige kamper. Motet til å gå på scenen for første gang. Lagkamerater som backer hverandre. Skaperglede og geniale idéer.

Selv om vi nordmenn er glade i å feire store idretts- og kulturprestasjoner er det kanskje lysten til å lære som fortjener den aller største applausen. Viljen til å legge inn de timene som trengs for å bli bedre, dag ut, dag inn. Motet til å reise seg igjen når du går på trynet.

Det er dette Morgensdagens helter handler om: Å støtte unge mennesker som har en enorm driv og som legger ned maksimalt med innsats for å få til noe ekstraordinært — enten det er i et klasserom, på en idrettsarena eller på en scene.

Å investere i unge mennesker som ønsker å gjøre en forskjell. Framtidens ingeniører og problemløsere som vil være med på å løse verdens utfordringer, eller de som skal begeistre oss med store prestasjoner. Gutter og jenter som skal bli framtidige forbilder for alle oss andre.

Mange typer helter

I over 30 år har Equinor støttet talenter for at de skal kunne oppnå drømmen sin. I 2006 ga vi satsingen et navn: Morgendagens helter. Grunnen er veldig enkel: Vår aller viktigste ressurs er ikke energi — det er mennesker. Både for oss i Equinor og for samfunnet for øvrig.

Det betyr riktignok ikke at Equinor skal utvikle talenter på egenhånd, for det er ikke det vi er best på. Morgendagens helter handler om å jobbe sammen med organisasjoner og støttespillere over hele landet – fra idrettsforbund og orkestre, til regionale vitensentre og gode mentorer – for å inspirere og støtte talentene til å stå på og utvikle seg videre.

Så langt har Equinor vært med på å støtte og utvikle talenter som har gitt oss enorme kultur- og idrettsprestasjoner — fra Leif Ove Andsnes og Jarle Bernhoft til Martin Ødegaard og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Men det er viktig å huske at Morgendagens helter også finnes utenfor de største arenaene. De finnes i klasserom over hele landet. Og selv om de ikke er like synlige, er det på de små scenene at de store drømmene skapes — og da kan skolen bli stedet hvor noe magisk skjer.

Morgendagens realfagshelter

I en verden med store utfordringer trenger vi — kanskje mer enn noensinne — kloke hoder som tør å tenke smart, stort og nytt om framtiden. Mange av framtidens aller viktigste helter vil derfor være ingeniører og teknologer. Mennesker som finner nye løsninger på en av vår tids største utfordringer: Å produsere nok energi til verdens befolkning, samtidig som utslippene reduseres.

Matematikk, naturvitenskap og teknologi gir grunnlag for å løse nettopp denne oppgaven.

I dette perspektivet er Morgendagens helter sin satsing på vitensentre rundt i hele landet viktig. Hvert år får titusenvis av barn oppleve matematikk, naturfag og teknologi i praksis på vitensentrene.

Et annet eksempel er Kodekraft – et gratis nasjonalt undervisningsprogram for 9. og 10. trinn utviklet i samarbeid med de regionale vitensentrene og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Kodekraft lar ungdom utfolde seg i teknologiens univers gjennom praktisk programmering og kreativ problemløsning. Målet er at ungdom skal se hvor gøy realfag kan være — så de en gang i framtiden kanskje velger å ta høyere utdanning innenfor realfag.

Hvem som skal inspirere oss eller utgjøre en forskjell i framtiden er vanskelig å si. Det eneste som er sikkert er at det vil kreve innsats, glød og vilje til læring. Det er dét som utgjør Morgendagens helter.