Kodekraft2 Therese Patrick sml Kodekraft2 Therese Patrick sml

Skal spre realfagsglede:

Equinor inviterer til spennende kodedager

Scroll

Gjennom Kodekraft har skoleungdom over hele Norge fått sitt første møte med koding. Nå utvides klasseromssatsingen med spennende kodedager på vitensentre fra nord til sør.

Sammen med regionale vitensentre og talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter, har Equinor det siste året spredt realfagsglede med Kodekraft – et nyskapende, gratis undervisningsprogram som tar sikte på å gi niende- og tiendeklassinger interesse og grunnleggende forståelse for koding gjennom praktisk læring. Nå tar Equinor Kodekraft-prosjektet et steg lenger. Der det inspirerende opplegget tidligere har vært forbeholdt en dobbelttime i skoletiden, legges det nå opp til dager fulle av koding og moro på vitensentre over hele landet – for alle som vil.

Kodekraft Klasserom spillet sml
LÆR Å KODE: I hele romjulen arrangerer Equinor Morgendagens helter i samarbeid ti vitensentre kodehelger over hele landet. Foto: Peter Hjertholm

– Vi er et samfunn i stor omstilling, og grunnleggende kjennskap til koding vil være essensielt når dagens elever i framtiden skal finne løsninger på kjente og ukjente problemer, sier konstituert sponsorsjef i Equinor, Liv Ims.

– Å legge til rette for at yngre generasjoner får høy kompetanse innenfor områdene teknologi og programmering er noe av det viktigste vi kan bidra med.

Et bredt tilbud

Under kodedagene fylles de regionale vitensentrene med et bredt utvalg av koderelaterte aktiviteter for barn og unge. Målet er å gi barna en spennende mulighet til å utforske og lære mer om alt det spennende man kan gjøre med koding, fra koding av spill og musikk til utvikling av labyrinter, bygging av trappepiano og praktisk problemløsing.


Se liste under for komplett oversikt

Koding2 Innlandet sml
FOR ALLE: Målet med Equinor koderom er at alle, uansett alder og kunnskapsnivå, skal få muligheten til å lære mer om programmering. Foto: Vitensentrene

– Kodekraft har vært en stor suksess flere steder i landet, og tilbakemeldinger fra lærere og elever har vært over all forventning. Vi gleder oss derfor veldig til romjulen og kodedager. Uansett alder og kunnskapsnivå, så skal alle få muligheten til å lære mer om programmering og teknologi når de er på besøk hos oss, sier Geir Endregard, direktør på INSPIRIA science center i Sarpsborg og prosjektleder for Kodekraft.

Konstituert sponsorsjef Liv Ims håper at Kodekraft og kodedagene gjør at flere unge får øynene opp for realfag og hvor gøy det er å kode. Hun understreker at mange av framtidens viktigste utfordringer kommer til å måtte løses ved hjelp av koding. Jo flere unge man kan gjøre nysgjerrige på koding, jo bedre.

– Ved å legge til rette for moro og aktiv læring, kan vi sammen skape morgendagens helter, sier Instebø.

Vil du være med?

Gjennom hele romjulen arrangerer Equinor Morgendagens helter i samarbeid med ni vitensentre kodedager over hele landet. Finn ditt nærmeste vitensenter, og la barna utforske og lære mer om alt det spennende man kan gjøre med koding:

StedDatokart
Vitenfabrikken, Sandnes23. - 24. aprilKart
Vitensenteret i Trondheim23. - 24. aprilKart
VilVite Bergen vitensenter23. - 24. aprilKart
INSPIRIA science center, Sarpsborg23. - 24. aprilKart
Nordnorsk vitensenter23. - 24. aprilKart
Norsk Teknisk Museum23. - 24. aprilKart
DuVerden vitensenter, Porsgrunn23. - 24. aprilKart
Vitensenteret Innlandet23. - 24. aprilKart
Sørlandet vitensenter23. - 24. aprilKart
Nordland Vitensenter23. - 24. aprilKart
ViteMeir, vitensenteret i Sogn23. - 24. aprilKart