Spiller obo genser Spiller obo genser

Fra prøvespill til profesjonell

Scroll

– Musikk er min lidenskap. At jeg får spille på profesjonelt nivå er en drøm som går i oppfyllelse, sier Shaili Aminzadeh (18). Hun ble plukket ut til å spille med Stavanger symfoniorkester i Equinors talentjakt.


Shaili Aminzadeh (18) fra Sandnes har alltid hatt et ønske om å bli profesjonell musiker. De siste årene har hun dedikert stadig mer av sin tid til å utvikle talentet sitt som oboist. Derfor var det en stor drøm som gikk i oppfyllelse da hun sammen med tre andre vant Equinors talentjakt i sesongen 2019/2020 og fikk spille med Stavanger Symfoniorkester.

For å se filmen må du endre samtykket ditt til å akseptere cookies for "Markedsføring".
– Det har vært utrolig spennende. Jeg lærte så mye, og det var helt fantastisk å spille med et orkester på toppnivå. Jeg føler meg heldig som fikk muligheten til å være med på dette, sier Shaili.

I videoserien til Morgendagens helter møter vi henne i forkant av konserten med orkesteret i Stavanger. TV-profilen Niklas Baarli intervjuer henne og de to andre talentene Arseni Kazikov fra Jåtten og Sarah Jessica Stampe Nielsen fra Hundvåg. Arseni spiller fiolin og Sarah spiller kontrabass.

– Det var litt vanskelig å skli inn i orkesteret først, men jeg følte meg likevel klar under konserten, forteller Shaili når Niklas intervjuer henne i etterkant.

Obo musikk sml
DEDIKERT: Talentet Shaili Aminzadeh jobber knallhardt mot drømmen om å bli profesjonell musiker. Foto: Equinor

Springbrett til Symfoniorkesteret

Talentjakten er et samarbeidsprosjekt mellom Stavanger Symfoniorkester og Equinors Morgendagens helter. Prosjektet har som mål å løfte fram noen av Rogalands mest lovende talenter innen klassisk musikk og gi dem en arena hvor de kan utvikle ferdighetene sine ytterligere.

Siden 2010 har over 180 unge musikere søkt om å bli med i Talentjakten. Så langt har 35 unge talenter fått prøve seg som profesjonelle musikere.

– Disse tre unge talentene ble valgt ut etter godt forberedt og gjennomført prøvespill. De viste musikalitet på høyt nivå, og vi i Stavanger Symfoniorkester var glad for å ha dem med, sier orkesterformidler Ingvild Rosenberg.

Tålmodighet, talent og tilstedeværelse

Skal man bli god musiker er både disiplin, konsentrasjon og hjerte avgjørende. Enten man spiller piano, gitar eller obo bør man ha talent, men ikke minst også tålmodighet og tilstedeværelse i det man driver med. For veien til å bli profesjonell er lang og utfordrende og ofte med hard konkurranse.

– Jeg tror alle musikere har hatt et øyeblikk eller en periode der de bare vil gi opp og knekke instrumentene i stykker av fortvilelse, sier Shaili spøkefullt.

– Men skal man bli profesjonell kan man ikke stoppe bare fordi noe virker vanskelig eller utfordrende, legger hun til.

Dessuten innebærer musikk også mye moro, delte gleder og minneverdige øyeblikk. For Shaili har talentprogrammet allerede ført til nye muligheter.

– Det har kommet så mye godt ut av å delta på dette. Nå har jeg blitt spurt om å spille i kirken på min første spillejobb, og skal være solist for et korps. Jeg har tro på fortsettelsen og framtiden som musiker, avslutter hun.

Dette er Morgendagens helter

Equinor er stolt sponsor av framtidens kulturhelter gjennom talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter.

Her ønsker Equinor å være en aktiv partner som støtter prosjekter som gir unge talenter en utviklingsarena. Hvert år deler Equinor også ut et eget stipend til et fremragende talent innenfor klassisk musikk.

Vi vet at veien til toppen kan være beinhard, og derfor vil Equinor bidra til at unge, dyktige utøvere kan lykkes med det store gjennombruddet.

Les mer om Morgendagens helter her