Mdh topp 276 23 Try morgendagens helter 0543 Gruppe Mdh topp 276 23 Try morgendagens helter 0543 Gruppe

Besøk Norges mest lærerike lekeplass i høst

Scroll

Hvorfor lukter det rart når det regner? Hva er verdens høyeste tall? Hvordan lages elektrisitet?

Morgendagens helter stiller hundrevis av spørsmål, for å lære, forstå, utforske og utfordre.
Noen spørsmål kan være vanskelig å komme til bunns i, og andre leter vi fortsatt etter svaret på.

Heldigvis holder Norges mest lærerike lekeplasser åpent i høst! På landets mange vitensentre kan barn og voksne utforske fenomener knyttet til natur, miljø, helse og teknologi – og finne svar på rare, spennende og utfordrende spørsmål.

Equinor Morgendagens helter har stor tro på at vitensentrene rundt om i Norge spiller en viktig rolle og er med på å trigge et ønske for læring. Derfor støtter vi åtte av dem – med midler for blant annet å kunne tilby rabatterte eller gratis inngangsbilletter i høstferien. Vi håper med det at så mange som mulig får med seg de flotte tilbudene på vitensentrene. Vi har nemlig stor tro på at viktig læring skjer mens man leker.

Se hva som gjelder for ditt nærmeste vitensenter nederst i saken.

Vitensenter
MANGE SPØRSMÅL: Barn lurer på mye. På flere av Norges vitensentre kan du lete etter svar på en rekke store spørsmål denne høsten.

Hva er Norges mest lærerike lekeplass?

Vitensentrene er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi. Her kan barn og voksne besøke utstillinger og ta del i aktiviteter tilpasset alle og enhver, hele året. I høst står ekstra mye gøy på programmet, blant annet:

  • VilVite i Bergen kan du slippe løs skapergleden blant tusenvis av LEGO-klosser! I hele høst kan du også lage ditt eget spill på koderommet, utforske fart og oppdrift i papirfly-verkstedet og oppleve vitenshowet POPP.
  • INSPIRA science center i Sarpsborg kan du oppleve en verden under vann. Utforsk havets hemmeligheter og vakre skatter i utstillingen Dypdykk, og lær mer om hva som gjør havet så viktig for oss mennesker, hva vi bruker det til og hva som truer det.
  • Teknisk Museum i Oslo inviterer til LEGO-festival med spennende aktiviteter, forrykende vitenshow og en prat med roboten Isak.
  • Hos Vitensentret i Trondheim kan du blant annet delta på råkult vitenshow med Forsker-Frederic, og guidet planetarieshow om solsystemet! I tillegg arrangeres Barnas ingeniørdag, sammen med NITO, og «Åpen dag sammen med Redd Barna» denne høsten.
  • Nordnorsk vitensenter i Tromsø tilbyr en rekke morsomme aktiviteter: Bli med på gratistilbud SKILLS og lag refleksløype med micro:bit, bli med på slimverksted eller lær deg programmering! I tillegg er det stjernehimmelvisning i planetariumet annen hver søndag hele høsten.
  • Vitensenteret Innlandet på Gjøvik inviterer til et variert program gjennom hele høsten. Bli med på klissete slim- og brusende badebombeverksted i laboratoriet, eller LEGO-bonanza og kule eggsperimenter på loftet! Vil egget overleve et luftig svev på flerfoldige meter?
  • Vitenfabrikken i Sandnes kan du delta på redesign-verksted i høstferien. Du kan også se vitenshowet «Farger og flammer» - eller prøve å fange 700.000 volts lysbuer i Tesla-Coilen. På Vitengarden får du bli med i geologiens verden. Vet du hvilke type steiner vi har her i landet? Bli med å kile stein, bygge steingjerde og lage kunstverk!
  • Vitensenter Nordland i Mo i Rana blir det grøss og gru i høst! Lag superpulver eller Halloweenslim, eller designe din egen utkledningsmaske! De tre første dagene i høstferien kan du også være med på Lydlab.

Se hva du kan oppleve på Norges mest lærerike lekeplasser denne høsten:

Hvor

Hva

KartPris
Vitensenteret i Trondheim

Opplev spennende vitenshow med Forsker-Frederic, og guidet planetarieshow om solsystemet!

KartGratis inngang i høstferien
*Tilbudet gjelder i uke 41.
Vitensenteret VilVite i BergenLag ditt eget spill på koderommet, utforsk fart og oppdrift i papirfly-verkstedet, og opplev vitenshowet POPP.KartHalv pris på inngang i høstferien *Rabatten gis på ordinære billetter i uke 41.
Nordnorsk vitensenter i TromsøLag refleksløype med micro:bit, bli med på slimverksted, eller lær deg programmering!KartGratis inngang i høstferien
*Tilbudet gjelder 04.10 - 08.10, og er sponset av Sparebank1 Stiftelsen.
INSPIRIA science center i SarpsborgUtforsk havets hemmeligheter og vakre skatter i utstillingen Dypdykk, og lær mer om hva som gjør havet så viktig for oss mennesker.KartGratis inngang for barn i høstferien
*Tilbudet gjelder 30.09- 13.10.
Vitensenteret Innlandet på GjøvikBli med på klissete slim- og brusende badebombeverksted i laboratoriet, eller LEGO-bonanza og kule eggsperimenter.KartGratis inngang for barn i høstferien *Tilbudet gjelder 07.10 – 15.10.
Vitenfabrikken i SandnesKlarer du fange 700.000 volt med lysbuer? Prøv, da vel!KartGratis inngang for barn i høstferien
*Tilbudet gjelder 07.10-15.10
VitengardenBli med inn i geologiens verden. Vet du hvilke type steiner vi har? Bli med å kile stein, bygge steingjerde og lage steinkule kunstverk.

Kart

Gratis inngang i høstferien
*Tilbudet gjelder 07.10-15.10

Teknisk museum i Oslo

Ha det gøy på LEGO-festival, forrykende vitenshow, og slå av en prat med roboten Isak.

KartOrdinære priser
Vitensenter Nordland i Mo i RanaSuperpulver, Halloweenslim og utkledningsmasker står på programmet når Vitensenter Nordland inviterer til høstmoro!Kart50 kr i inngangspris
*Tilbudet gjelder i uke 41.