Johannes Rørvik Grov foto Thor Brødreskift Johannes Rørvik Grov foto Thor Brødreskift

Trommevideoen til Johannes (13) ble plukket opp av Metallica

Scroll

Ifølge Metallica er Johannes (13) «The next generation!». Nå er drømmen å leve av musikken.

Det unge trommetalentet Johannes Rørvik Grov har en sentral rolle i Equinors ferske kampanjefilm for Morgendagens helter. Men det er langt fra første gang trettenåringen får oppmerksomhet for sitt supertalent som “trommis”.

Da Johannes var 10 år gammel delte favorittbandet hans, Metallica, nemlig et videoklipp hvor Johannes trommer seg gjennom sangene deres. Det verdenskjente heavy metal-bandet var mektig imponerte, og mente Johannes har en fremtid som en av den neste generasjonens store trommeslagere. I etterkant har videoen blitt ble plukket opp av det amerikanske magasinet Rolling Stone og Billboard.

For å se filmen må du endre samtykket ditt til å akseptere cookies for "Markedsføring".

– Pappa kom hjem fra jobb og fortalte at Metallica hadde lagt ut videoen min på Facebook-siden sin og tagget “The next generation”. Jeg ble helt satt ut og rørt av at de hadde lagt merke til meg! Pappa synes også det var veldig kult, for han er også en stor fan, forteller Johannes.

Lidenskapen for rytmer kom tidlig

Johannes var bare 2 år da han fikk sitt første junior-trommesett, og via kjøkkenbenken og diverse kjøkkenredskaper, gikk veien videre inn i kulturskolen.

Johannes har naturlig rytme i kroppen, og hører mye på musikk. Da han skulle få undervisning på slagverk var det derfor overraskende mange låter han kunne, uten at han var klar over det selv.

– Pappa kom hjem fra jobb og fortalte at Metallica hadde lagt ut videoen min på Facebook-siden sin.

– Jeg har hørt så mye på musikk at jeg ofte kjenner rytmene lenge før jeg spiller dem. Jeg lærer også mye av å se på Youtube-klipp av folk som spiller krevende låter på slagverk. Jeg blir motivert av å se hvor flinke de er, og jeg får lyst til å bli like god. Det krever mange timer øving om dagen, men jeg synes først og fremst at det er gøy, forteller den entusiastiske trommisen.

– Man må øve mye hele tiden hvis man vil bli god. Jeg har av og til pause når jeg er på hytta, men ellers øver jeg hver dag.

Fikk opptre på Festspillene

Det var under De unges festspillforestilling at Equinor oppdaget det unge trommetalentet. Dette er en del av festspillene i Bergen der scenen dedikeres til unge utøvere. De som plukkes ut her, er gjerne de som festspillarrangørene har troen på at vil komme til å prege norsk kulturliv i årene fremover.

Equinor er med og støtter denne ung-satsningen hvor Johannes trommet seg gjennom låten «Lockdown», en låt Johannes selv har vært med på å lage. Han ble deretter håndplukket til å spille trommer i Equinors kampanjefilm for «Morgendagens helter».

I filmen møter vi flere av landets største talenter innenfor sin sjanger. En skater, basketballspiller, fotballspiller, langrennsløper, gitarist, vokalist og Johannes på trommer.

Frem til filmen ble lansert måtte Johannes holde hele opplevelsen hemmelig for klassekameratene.

– Det er stas å endelig få vise hva jeg har jobbet med. Jeg har fått mange tilbakemeldinger og smilefjes på melding, forteller Johannes.

Johannes Rørvik Grov foto Thor Brødreskift 2
TROMME-TALENT: Johannes øver mange timer om dagen. Foto: Thor-Brødreskift

Vil leve av musikken

Til tross for mye oppmerksomhet har ikke Johannes mistet bakkekontakten. Han bruker opptil 3 timer hver dag med trommene.

Når vi spør han om han har noen tips til andre som vil bli god på sitt instrument svarer han bestemt:

– Øving. Man må øve mye hele tiden hvis man vil bli god. Jeg har av og til pause når jeg er på hytta, men ellers øver jeg hver dag. Det er også viktig å ha det gøy når man holder på. Da blir alt mye lettere.

Nå gleder han seg til å kunne spille konserter igjen etter koronatiltak og smittefare er over.

I første omgang er det lokale konserter med det nyetablerte bandet som gjelder. De har benyttet det siste halvåret til å spille sammen. Så snart det er mulig vil de prøve seg på den lokale scenen, og forhåpentligvis turnere etter hvert. Enn så lenge skal de bruke tiden på å øve sammen, og finne et bra navn til bandet.

– Målet er å kunne lage egen musikk, og leve av musikken, avslutter Johannes.

For å se filmen må du endre samtykket ditt til å akseptere cookies for "Markedsføring".

Dette er Morgendagens helter

Equinor er stolt sponsor av framtidens kulturhelter gjennom talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter.

Her ønsker Equinor å være en aktiv partner som støtter prosjekter som gir unge talenter en utviklingsarena. Hvert år deler Equinor også ut et eget stipend til et fremragende talent innenfor klassisk musikk.

Vi vet at veien til toppen kan være beinhard, og derfor vil Equinor bidra til at unge, dyktige utøvere kan lykkes med det store gjennombruddet.

Les mer om Morgendagens helter her