Generell Education3 topp Generell Education3 topp

Søknadsportalen er åpen:

Vi vil støtte enda flere gode tiltak

Scroll

Etter å ha gitt økonomisk støtte til 235 fantastiske tiltak landet rundt høsten 2020, er vi i Equinor igjen klare til å motta søknader for nye prosjekter.

Equinor vet at det finnes svært mange prosjekter med gode formål som ikke kan være en del av Morgendagens helter-programmet, men som likevel kan gjøre en stor forskjell i livene til barn, unge og studenter. Det er disse prosjektene vi ønsker å finne og støtte.

I fjor høst delte vi ut midler til 235 ulike tiltak over hele landet. Det var idrettslag, lokale korps, foreninger og andre tiltak som fikk realisert prosjekter med støtte fra Equinor. Den 1. april åpner vi igjen portalen vår, slik at du kan søke om støtte til gode sosiale tiltak for barn, ungdom og studenter opp til 25 år.

– Vi vet at situasjonen med pandemien har vært tøff for oss alle, og kanskje spesielt for barn, ungdom og studenter. Derfor mener vi at det er viktigere enn noen gang å støtte gode tiltak for denne gruppen, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor.  

Fikk 100 000 til musikkturné og jentesatsning i basket

Et av prosjektene som fikk 100 000 kroner av Equinor i fjor var Midtbyen Basket i Trondheim sitt jenteprosjekt: et samarbeid mellom basketklubbene i regionen for å øke rekrutteringen og satsing på jentene. Sammen jobber de for flere lokale jentelag, slik at jentene slipper å reise så langt for å spille mot andre jenter. Målet er mest mulig aktivitet på jenters premisser, og jentene skal få samme status og oppmerksomhet som guttene.

Pengene fra Equinor vil gi satsningen et solid løft, og skal blant annet brukes til å få gjennomført seriespillet, bidra til at trenerne får trenerkurs, samt innkjøp av baller og annet nødvendig utstyr. I påsken arrangerer klubben en basketskole over fire dager, for 60 ivrige jenter.

– Vi er utrolig stolte og kjempefornøyd med at Equinor ønsket å støtte oss, sier Morten Tøfte, som er leder i klubben.

Også i nord stod gleden i taket da Lovund Musikkforening fikk tildelt 100 000 kroner til egen musikkturné for ungdom i regionen.

– Vi er fortsatt i lykkerus, sier leder Tone Norum, som nå er i gang med å planlegge sommerens store konserteventyr.

Lovund Musikkforening
FIKK STØTTE: Med pengestøtten fra Equinor skal Lovund Musikkforening lage musikkturné for ungdom i regionen.Foto: Anne Mette Fjærli / Equinor

Lovund Musikkforening er en frivillig organisasjon for musikkinteresserte i alle aldere, med ambisjon om å skape musikkglede, liv og røre, ikke bare på Lovund, men i alle kretsene i kommunen. Prosjektet går ut på at ungdommen selv skal lage konserter som vil foregå på flere øyer i området gjennom en uke sommeren 2021. Uken skal også fylles med workshops og kurs, hvor deltakerne blant annet kan lære om programmering av lyd og lys, rigging av scene, film og foto.

Foreningen er godt i gang med planleggingen, og det vil være klart for påmelding i løpet av våren, litt avhengig av smitte-situasjonen i regionen.

– Vi har allerede fått mange gode tilbakemeldinger fra kommuner som synes prosjektet høres spennende ut, og håper dette kan bli et årlig arrangement, avslutter Norum.

Ønsker du å søke om støtte?

Vi håper så mange som mulig søker og vi kommer til å støtte tiltak i alle Norges landsdeler.

Den som søker må være over 18 år og det kan søkes på tiltak for barn, unge og studenter innenfor idrett, kultur eller utdanning. All informasjon du trenger for å søke finnes i søknadsportalen.

Les mer og søk om støtte til ditt prosjekt her