Bjorg03 Bjorg03

Morgendagens helter

Kultursponsorater

Scroll

Når en musiker står på en konsertscene er det mange tusen timer med øving som ligger bak. Equinor har hatt gleden av å støtte en rekke talenter innenfor klassisk musikk og sett fantastiske framføringer fra musikere som Leif Ove Andsnes til Sonoko Miriam Welde.

Hvert år deler Equinor ut et eget stipend til et fremragende talent innenfor klassisk musikk. Våre stipendvinnere de fire siste årene er:

Stavanger Symfoniorkester

Samarbeidet med SSO har vart siden 1990. I en årrekke har orkesteret utviklet unge talentfulle musikere og orkesteret er en kulturinstitusjon i Stavanger. Sammen har vi skapt to flotte prosjekter som årlig er under utvikling; Lydo og Talentjakten.

LYDO

LYDO er utviklet av Stavanger Symfoniorkester i samarbeid med Equinor. Målet er å stimulere til økt kjennskap og interesse for realfag med musikk som inngangsport og er beregnet på 5.-10. klasse i grunnskolen. I 2021 dykker vi ned i spillmusikkverdenen, hvor klassisk musikk spiller en stor rolle.

For å se filmen må du endre samtykket ditt til å akseptere cookies for "Markedsføring".

Talentjakten

«Talentjakten» er et samarbeidsprosjekt med Equinor der talentfulle ungdommer velges ut etter prøvespill. De får mulighet til å spille på fire orkesterproduksjoner i løpet av konsertsesongen, under strukturert veiledning av musikere i orkesteret. På denne måten får de en realistisk opplevelse av arbeidet som profesjonell orkestermusiker.

Festspillene i Bergen

Samarbeidet mellom Equinor og Festspillene i Bergen har vart siden 1990. Samarbeidet er en del av Equinor sitt sponsorprogram Morgendagens helter med fokus på unge talenter. Samarbeidet har de siste årene omfattet konsepter med blant annet studenter, kulturskoleelever og mestermøter.