Julie 1700px Julie 1700px

Julie spiller med hodet, hjertet og høyrefoten

Scroll

For toppspiller Julie Aune Jorde er fotball mer enn en sport.  – Jeg lærer å tenke strategisk, se framover og samtidig være til stede her og nå, sier Julie. Som vinner av Årets fotballtalent har hun blitt ekstra motivert for å ta karrieren til neste steg.

Supertalent. Selvdreven. Strategisk. Lovordene er mange om Julie Aune Jorde (16). Den defensive midtbanespilleren fra Lyn Fotballklubb har tross sin unge alder allerede rukket å bli landskjent for sine fotballferdigheter.

I 2019 ble hun kårets til Årets fotballtalent av Equinors Morgendagens helter.

– Julie er en midtbanespiller som både tenker og utfører ting veldig bra. Hun har utrolig god forståelse for rollen og kan bli så god som hun vil, sa tidligere landslagskaptein Brede Hangeland da Julie vant den gjeve prisen.

Morgendagens fotballhelt

Morgendagens helter er Equinors sponsor- og talentutviklingsprogram. Unge mennesker med en sterk indre motivasjon og som legger ned maksimalt med innsats for å få til noe ekstraordinært kan få støtte og oppfølging — enten det er i klasserommet, på en idrettsarena eller på en scene. 

Equinor samarbeider med Norges Fotballforbund og er hovedsamarbeidspartner for talentutvikling innenfor aldersbestemte fotballandslag fra 15-23 år som også inkluderer landslagsskole og talentleir.

I kåringen av årets fotballtalent ser juryen både på fotballferdigheter, så vel som holdninger, verdier og lederkvaliteter og dedikasjon til sporten.

Hangeland mener Julie er en av kandidatene med størst potensiale for å nå toppen.

– Det handler ikke bare om hvem som er best i dag, men hvem som også har det som skal til for å bli morgendagens fotballhelt, sier Hangeland.

Yngst i toppserien

Den siste sesongen har hun også fått prøve seg i toppserien i kamper mot Vålerenga og Rosenborg. I år ble hun nemlig tatt inn i A-stallen til Lyn. Dermed ble hun også en av toppseriens aller yngste deltakere.

– Drømmen min er å leve fullt og helt av fotball i framtiden, Jeg håper å spille på landslaget og kanskje spille i utlandet etter hvert, sier Julie.

Det er hun på god vei til. I dag går hun på Wang Toppidrett der hun får tiden, veiledning og oppfølging hun trenger til å utvikle talentet ytterligere.

For å se filmen må du endre samtykket ditt til å akseptere cookies for "Markedsføring".

Timevis med trening og terping

Bak priser, kåringer og plass på laget ligger timevis med trening og terping. Men 16-åringen fra Abildsø i Oslo ser ikke på en stram timeplan som en utfordring. Snarere gir trening og terping motivasjon og mestring for veien videre.

– Det er mange andre som gjør akkurat det samme som meg, så det er ikke noen grunn til at jeg ikke skal klare kombinasjon av fotball og skole, sier hun.

Dessuten får Julie ekstra energi og entusiasme for fotballen etter talentsamlingene. Der kan hun øve både fotballferdigheter og være sosial.

– Alle samlingene har vært helt fantastisk, det har vært morsomt å spille med de beste i Norge og få være med der. Så er det jo hyggelig å bli kjent med nye venner, flotte trenere og flinke folk generelt, sier Julie.

Julie2
GIR JERNET: Full trøkk og hundre prosent innsats i alle dueller under kamp. Foto: Billybonkers/ Lyn Fotballklubb

På Lyn er de spent på hva plassen på A-laget vil føre til framover.

–  Dette er et startskudd for det maratonet en fotballkarriere er. Vi ser fram til å hjelpe Julie på fortsettelsen av sin utvikling, og gleder oss over at en ny jente har tatt veien inn i toppseriestallen via vår ungdomsavdeling, avslutter hovedtrener Ole Johan Aas.

Dette er Morgendagens helter

Equinor er stolt sponsor av framtidens idrettshelter gjennom talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter.

Her samarbeider Equinor med noen av de største forbundene i Norge for å løfte fram og utvikle nye idrettstalenter.

Vi vet at det kreves en enorm innsats for å lykkes, og derfor vil vi bidra til å gi de unge utøverne muligheten til å ha fullt fokus på den innsatsen og arbeidet som kreves for å oppnå enestående resultater.

Les mer om Morgendagens helter her